Ansatte – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Ansatte

Louise Egede Zeuthen

Louise Egede Zeuthen

Lektor

Medlem af:

  Aktuel forskning

  Min aktuelle forskning er rettet mod forholdet mellem krop, køn, subjektivitet og skrift i den nyere og nyeste nordiske litteratur og kunst. Jeg er interesseret i at afdække, hvordan kunstnere og forfattere fra tresserne og frem udforsker grænsen mellem virkelighed og fiktion, autenticitet og performance, for at finde nye måder at give størrelser som subjektivitet, identitet og køn udtryk. Min forskning er tværæstetisk, da jeg mener, at inddragelsen af andre kunstarter er frugtbart, når litteraturens æstetiske særegenhed skal beskrives.

  Primære forskningsområder

  Performativitetsteori, avantgardeteori, narratologi, realisme- og modernismeforskning, litteraturforskning i skellet mellem fiktion, fakta og selvbiografi, romantik og det moderne gennembrud, ekspressionisme, H. C. Andersen, J. P. Jacobsen, Tom Kristensen, Karen Blixen og al litteratur (og performancekunst) fra tresserne og frem.

  Undervisnings- og vejledningsområder

  Jeg underviser primært i Moderne litteratur og litteraturteori på BA og har udbudt valgfag og kandidatemner med fokus på performativitetsteorier, forbindelser mellem krop og skrift, forbindelser mellem body art og litteratur fra tresserne og frem, provokationens kunst og lign.

  Jeg kan vejlede i stort set alle emner og forfatterskaber fra romantikken og frem, med en forkærlighed for tværæstetiske vinkler.  

  ID: 49763675