How are De? Temmelig godt – Københavns Universitet

Videresend til en ven Resize Print Bookmark and Share

Forside > Forskningen formidlet > Nyheder om forskningen > NorS i medierne > How are De? Temmelig godt

12. oktober 2017

How are De? Temmelig godt

Politiken - 12/10/2017

I 1800-tallet udvandrede tusinder af danske mormoner til det vestlige USA. De skulle tale engelsk, men man finder stadig lommer af dansk, for hemmelige kafferitualer holdt det danske sprog i live, viser ny forskning, der præsenteres på en konference i weekenden.

...

Sprogforskerens interviews med efterkommere af de danske udvandrere præsenteres på en konference på Københavns Universitet, der begynder i dag. Det er det danske forskningsprojekt ’Danske stemmer i USA og Argentina’, som står bag, og på konferencen vil Elizabeth Peterson præsentere en opsigtsvækkende opdagelse af, hvad der har holdt det danske sprog i live: kvinder og kaffedrikning.