Danskerne er smeltet sammen med teknologien

Presse/medie

28/08/2015
Ifølge Bent Fausing, lektor ved Københavns Universitet og forsker i visuel kommunikation og særligt ’skærmens samfund’, peger de nye tal tydeligt i en én bestemt retning: Der er sket en helt grundlæggende holdningsændring i vores forhold til teknologi. Fra at teknologi, siden den mekaniske industrialisering, ofte har været forbundet med negative ord som ”fremmedgørelse”, ”opløsning” og ”mistrivsel” indenfor i sociologien, psykologien og filosofien, så går det nu i den stik modsatte retning:
»Vi har indset, at teknologien faktisk kan hjælpe os. Den kan befri os fra noget af det som ”den gamle” teknologi stod for. Vi personliggører på sociale medier i stedet for at anonymisere, fremmedgøre, distancere eller fragmentere os selv. Og det er faktisk meget signifikant.


Ifølge Bent Fausing, lektor ved Københavns Universitet og forsker i visuel kommunikation og særligt ’skærmens samfund’, peger de nye tal tydeligt i en én bestemt retning: Der er sket en helt grundlæggende holdningsændring i vores forhold til teknologi. Fra at teknologi, siden den mekaniske industrialisering, ofte har været forbundet med negative ord som ”fremmedgørelse”, ”opløsning” og ”mistrivsel” indenfor i sociologien, psykologien og filosofien, så går det nu i den stik modsatte retning: »Vi har indset, at teknologien faktisk kan hjælpe os. Den kan befri os fra noget af det som ”den gamle” teknologi stod for. Vi personliggører på sociale medier i stedet for at anonymisere, fremmedgøre, distancere eller fragmentere os selv. Og det er faktisk meget signifikant.

Referencer

  • Danskerne er smeltet sammen med teknologien

    Rasmus Palludan

    Jyllands-Posten

    Forskningsområder

  • ny teknolog, accept, liv, ingen fremmedgørelse, berigelse, teknoligen som en lyst

ID: 174986406