Digitale spor på papiret: En korpusundersøgelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Standard

Digitale spor på papiret : En korpusundersøgelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber. / Christoffersen, Mie Bligaard.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 248 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Harvard

Christoffersen, MB 2016, Digitale spor på papiret: En korpusundersøgelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Christoffersen, M. B. (2016). Digitale spor på papiret: En korpusundersøgelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Christoffersen MB. Digitale spor på papiret: En korpusundersøgelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 248 s.

Author

Christoffersen, Mie Bligaard. / Digitale spor på papiret : En korpusundersøgelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2016. 248 s.

Bibtex

@phdthesis{d6dbc18026c84537b30da7711fae830e,
title = "Digitale spor p{\aa} papiret: En korpusunders{\o}gelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber",
abstract = "Afhandlingen Digitale spor p{\aa} papiret unders{\o}ger hvad digitale indf{\o}dte, der er vokset op med digitale tekstlogikker og -normer, m{\o}der af udfordringer n{\aa}r de i skolesammenh{\ae}ng f{\aa}r til opgave at skrive tekster,der er t{\ae}nkt til og tilpasset papir.Datamaterialet er et tekstkorpus best{\aa}ende af 506 danske gymnasiestile skrevet i {\aa}rene 2012-2016 med omkring ½ million fortl{\o}bende ord. I afhandlingen analyseres gymnasieelevernes anvendelse af skriveprogrammer og stavekontroller, hvorvidt de inddrager tr{\ae}k fra sms-og chat-sprog, og hvordan og hvorn{\aa}r de refererer til henholdsvis trykte og digitale kilder.Unders{\o}gelserne viser at eleverne sagtens kan tilpasse deres skriftsprog til forskellige medier og materialer, men ogs{\aa} at de ikke n{\o}dvendigvis mestrer deres digitale skriveredskaber.",
author = "Christoffersen, {Mie Bligaard}",
year = "2016",
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Digitale spor på papiret

T2 - En korpusundersøgelse af danske gymnasieelevers tekstnormer, tekstlogikker og brug af digitale skriveredskaber

AU - Christoffersen, Mie Bligaard

PY - 2016

Y1 - 2016

N2 - Afhandlingen Digitale spor på papiret undersøger hvad digitale indfødte, der er vokset op med digitale tekstlogikker og -normer, møder af udfordringer når de i skolesammenhæng får til opgave at skrive tekster,der er tænkt til og tilpasset papir.Datamaterialet er et tekstkorpus bestående af 506 danske gymnasiestile skrevet i årene 2012-2016 med omkring ½ million fortløbende ord. I afhandlingen analyseres gymnasieelevernes anvendelse af skriveprogrammer og stavekontroller, hvorvidt de inddrager træk fra sms-og chat-sprog, og hvordan og hvornår de refererer til henholdsvis trykte og digitale kilder.Undersøgelserne viser at eleverne sagtens kan tilpasse deres skriftsprog til forskellige medier og materialer, men også at de ikke nødvendigvis mestrer deres digitale skriveredskaber.

AB - Afhandlingen Digitale spor på papiret undersøger hvad digitale indfødte, der er vokset op med digitale tekstlogikker og -normer, møder af udfordringer når de i skolesammenhæng får til opgave at skrive tekster,der er tænkt til og tilpasset papir.Datamaterialet er et tekstkorpus bestående af 506 danske gymnasiestile skrevet i årene 2012-2016 med omkring ½ million fortløbende ord. I afhandlingen analyseres gymnasieelevernes anvendelse af skriveprogrammer og stavekontroller, hvorvidt de inddrager træk fra sms-og chat-sprog, og hvordan og hvornår de refererer til henholdsvis trykte og digitale kilder.Undersøgelserne viser at eleverne sagtens kan tilpasse deres skriftsprog til forskellige medier og materialer, men også at de ikke nødvendigvis mestrer deres digitale skriveredskaber.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Digitale spor på papiret

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 169291103