Somewhere, over the rainbow: Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Standard

Somewhere, over the rainbow : Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur. / Petersen, Michael Nebeling.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2013. 286 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Harvard

Petersen, MN 2013, Somewhere, over the rainbow: Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Petersen, M. N. (2013). Somewhere, over the rainbow: Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Petersen MN. Somewhere, over the rainbow: Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2013. 286 s.

Author

Petersen, Michael Nebeling. / Somewhere, over the rainbow : Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2013. 286 s.

Bibtex

@phdthesis{914af55ebddf47cfbf9853a6a354eea9,
title = "Somewhere, over the rainbow: Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur",
abstract = "Hovedargumentet i afhandlingen er, at den homoseksuelle figur er blevet grundl{\ae}ggende rekonfigureret fra at have v{\ae}ret en figur forbundet til d{\o}d (fx degeneration, selvmord, AIDS og sygdom) til en figur, der er relateret til liv (fx reproduktion, national genkendelse, {\ae}gteskab og sl{\ae}gtskab). Denne genkendelse bliver underst{\o}ttet og gjort mulig ved at g{\o}re den homoseksuelle figur genkendelig inden for heteronormative og nationale formationer. Dermed er rekonfigurationen sammenv{\ae}vet med andre former for eksklusion. Hovedargumentet bliver diskuteret i tre forskellige studier: Det f{\o}rste studie er en diskursanalyse af repr{\ae}sentationerne af den homoseksuelle figur i Folketingsforhandlingerne om centrale homoret-tigheder 1988-2010. Det andet studie er en analyse af repr{\ae}sentationerne af den homoseksuelle figur i nationale og trykte medier med fokus p{\aa} LGBT-paraden og afviklingen af World Outgames i K{\o}benhavn 2009. Det sidste studie er l{\ae}sninger af mainstream ’homofilm’, der fremstiller nye sl{\ae}gtskabskonstellationer, der involverer en homoseksuel figur.",
author = "Petersen, {Michael Nebeling}",
note = "Vejleder: Bente Rosenbeck",
year = "2013",
month = "3",
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Somewhere, over the rainbow

T2 - Biopolitiske rekonfigurationer af den homoseksuelle figur

AU - Petersen, Michael Nebeling

N1 - Vejleder: Bente Rosenbeck

PY - 2013/3

Y1 - 2013/3

N2 - Hovedargumentet i afhandlingen er, at den homoseksuelle figur er blevet grundlæggende rekonfigureret fra at have været en figur forbundet til død (fx degeneration, selvmord, AIDS og sygdom) til en figur, der er relateret til liv (fx reproduktion, national genkendelse, ægteskab og slægtskab). Denne genkendelse bliver understøttet og gjort mulig ved at gøre den homoseksuelle figur genkendelig inden for heteronormative og nationale formationer. Dermed er rekonfigurationen sammenvævet med andre former for eksklusion. Hovedargumentet bliver diskuteret i tre forskellige studier: Det første studie er en diskursanalyse af repræsentationerne af den homoseksuelle figur i Folketingsforhandlingerne om centrale homoret-tigheder 1988-2010. Det andet studie er en analyse af repræsentationerne af den homoseksuelle figur i nationale og trykte medier med fokus på LGBT-paraden og afviklingen af World Outgames i København 2009. Det sidste studie er læsninger af mainstream ’homofilm’, der fremstiller nye slægtskabskonstellationer, der involverer en homoseksuel figur.

AB - Hovedargumentet i afhandlingen er, at den homoseksuelle figur er blevet grundlæggende rekonfigureret fra at have været en figur forbundet til død (fx degeneration, selvmord, AIDS og sygdom) til en figur, der er relateret til liv (fx reproduktion, national genkendelse, ægteskab og slægtskab). Denne genkendelse bliver understøttet og gjort mulig ved at gøre den homoseksuelle figur genkendelig inden for heteronormative og nationale formationer. Dermed er rekonfigurationen sammenvævet med andre former for eksklusion. Hovedargumentet bliver diskuteret i tre forskellige studier: Det første studie er en diskursanalyse af repræsentationerne af den homoseksuelle figur i Folketingsforhandlingerne om centrale homoret-tigheder 1988-2010. Det andet studie er en analyse af repræsentationerne af den homoseksuelle figur i nationale og trykte medier med fokus på LGBT-paraden og afviklingen af World Outgames i København 2009. Det sidste studie er læsninger af mainstream ’homofilm’, der fremstiller nye slægtskabskonstellationer, der involverer en homoseksuel figur.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Somewhere, over the rainbow

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 44851330