Kathrine Lund Hansen

Kathrine Lund Hansen

Ph.d.-stipendiat

Min forskning retter sig mod koblingen mellem sproglige og psykologiske perspektiver på sorg og social støtte.

Primære forskningsområder

  • Social interaktion
  • Sorg
  • Sorggrupper
  • Social støtte

Aktuel forskning

Ph.d.-projekt: Sorg i samtaler og relationer
Projektperiode: 01.09.2021-01.09.2024
Vejledere: 

  • Christina Fogtmann Fosgerau, ph.d., professor i sprogpsykologi
  • Mai-Britt Guldin, ph.d., seniorforsker i sorg ved Aarhus Universitet samt stifter og direktør i Center for Sorg og Eksistens
Ph.d.-projektet Sorg i samtaler og relationer undersøger 3 danske sorggruppeforløb for voksne efterlevende via en interaktionsanalytisk tilgang. Projektet har til formål at kvalificere, berige og nuancere forståelsen af, hvordan samtaler kan virke støttende og lindrende ud fra et sprogligt-interaktionelt perspektiv. Denne tilgang i sorg- og social støtteforskningen er ny. Eksisterende sorgforskning i social støtte og sorggrupper baserer sig på kvantitative studier eller på interviewstudier, der hhv. fokuserer på målbare effekter af støtte på symptomniveau eller på de oplevelsesmæssige kvaliteter, deltagerne kan redegøre for efter at den sociale støtte har fundet sted. Der findes endnu ingen studier, som har undersøgt de kommunikative processer der udspiller sig i sorggrupperne eller i social støtte, mens de udfolder sig i situeret praksis. På denne måde bidrager projektet med et nyt metodisk og analytisk på, hvordan samtaler om sorg kan undersøges og belyse (inter)psykologiske processer. 
 
Jeg er tilknyttet forskningsgruppen Sprog, Psyke & Sundhed.

Udvalgte aktiviteter

  1. Sorg i samtaler og relationer

    Fosgerau, Christina Fogtmann (Foredragsholder), Hansen, Kathrine Lund (Foredragsholder) & Rudolph, A. S. (Foredragsholder)

    27 okt. 2021

    Aktivitet: Tale eller præsentation - typerForedrag og mundtlige bidrag

ID: 283358011