Videooptagelser

NorS-forskere i Lorrys programserie Perspektiv
NorS-forskere i andre medieindslag
Forelæsninger i videooptagelse

NorS-forskere i Lorrys programserie Perspektiv
 

17/1-2018 Rokokoposten har siden 2010 leveret satiriske nyheder til danskerne. Og selv om de forsikrer læserne om, at deres nyheder er fiktive, og at enhver lighed med personer – levende, døde eller bare meget sløje – er tilsigtet, er der ofte læsere, der falder i med begge ben og skriver vrede kommentarer til historier som Helle Thorning-Schmidt: Vælgernes skyld, at jeg tabte valget. Hvorfor kan det være svært at skelne mellem de rigtige mediers nyheder og Rokokopostens? Hvilke elementer indgår i god nyhedssatire? Er der nogen grænser for, hvad man må gøre grin med? Og hvad er forskellen på fake news og nyhedssatire? Det – og meget andet – diskuterer genreforsker Sune Auken fra Københavns Universitet med Zenia Larsen, der er redaktør på Rokokoposten, i denne udgave af Perspektiv.

6/12-2017 I denne udgave af Perspektiv diskuterer sprogpsykologerne Jacob Thøgersen og Christina Fogtmann Fosgerau hvad forståelse er for noget, og hvorfor det er vigtigt at undersøge hvad der sker i situationer hvor mennesker forsøger at opnå en fælles forståelse – fx når vi er hos lægen og skal forklare hvordan vi har det, eller når vi sidder i et klasselokale og skal forstå hvad læreren siger.

6/6-2016 Sprogforskerne Bjarne Simmelkjær Hansen og Frans Gregersen (begge fra INSS) i samtale om dansk sprogs historie og udvikling, og hvorfor der er så stor modstand mod at ændre retstavningen, så den bliver mere talesprogsnær.


11/12-15
Litteraturforsker Svend Skriver (INSS) interviewede Tine Roesen, lektor i i russisk litteratur om nobelpristager Svetlana Aleksijevitjs ”Krigen har ikke et kvindeligt ansigt", som hun nyligt har oversat.


30/11-15
Medieforskerne Palle Schantz Lauridsen og Helle Kannik Haastrup (begge fra INSS) diskuterede populære tv-serier og deres karakteristika - bl.a. samfundskritiske historier, komplekse karakterer og filmiske produktioner.


1/11-15
Litteraturforskerne Erik Skyum-Nielsen (INSS) i samtale med Anette Lassen om Islandske sagaer, som de to forskere kender indgående gennem deres oversættelsesarbejde.

NorS-forskere i andre medieindslag

Professor i kommunikation, Mie Femø Nielsen, analyserede Lykketofts 70-års-tale i  DR-indslag af 26. januar 2016 

Lektor ved INSS, Palle Schantz Lauridsen, har for 16:9 Filmtidsskrift produceret videoessayet Audience involving strategies in Sherlock 28. januar 2016

Forelæsninger i videooptagelse

Elisabeth Willadsen, Tale- og sprogvanskeligheder hos børn med
læbe-gane-spalte. Overblik over et logopædisk forskningsfelt (video). Forelæsning 10. juni 2016 ifm. tiltrædelse som professor MSO (Læs omtale her):

Marianne Stidsen, Den ny mimesis - virkelighedstolkningen i dansk og nordisk litteratur efter Anden Verdenskrig (video). Doktordisputatsforsvar 11. december 2015. Læs omtale her og del 2 her.

Thomas Olander, Proto-Slavic Inflectional Morphology (video). Doktordisputatsforsvar 9. oktober 2015. Læs omtale her.

Klaus P. Mortensen, Billedmageren. Omkring H.C. Andersens "Billedbog uden Billeder"  (video). Gæsteforelæsning 2011. Se omtaleher.

Prof. em. Thomas Bredsdorff, Om ironi, morskab, redskab, magt, 2011.

Se omtale her.