Dialektoptagelse fra Bylderup – Københavns Universitet

Sprog og sted > Bylderup, Sønderjylland > Dialektoptagelse fra B...

Dialektoptagelse fra Bylderup

Informant fra Bylderup (f. 1892) fortæller i en optagelse fra 1971 om Genforeningen i 1920. (Intervieweren kan høres i baggrunden).

Hent mp3-lydfilen her, hvis afspilleren ovenfor ikke fungerer

Men ellers min, min – vores største oplevelse, det var jo nok til – øh – det var jo – først brød æ krig ud i fjorten, og det var nogen tunge dage der inden – de – det var så trykkende inden – for vi som danskere – og – og vidste jo ven æ Tyskland kom i krig, så skulle alle vores de unge jo med, min bror skulle med, så snart – straks den første dag – og det var trykkende.

Men så havde vi jo de store oplevelser – da æ krig havde ende. Med æ afstemning først – og da vi kunne hejse dannebrog, det var jo – æ har jo altid været glad ved da min far og be- oldefar, de var danske, ha ha

Det – for det var nok en oplevelse. Først æ afstemning, og – så tøt vi det blev lidt langt inden æ genforening den kom, det tråt jo længe ud, men den stemning den kan slet ikke beskrives, hvad vi havde – så ved æ genforening der.

Og – så var vi hernede ved den her landevej ved æ Flensborg landevej, hvor jeg nu bor, der var vi nede og tage imod kong Kristian og – og Alexandrine og – og – og Frederik og Knud.

Og jeg havde den lykke og få både et håndtryk af – af – af Kong Kristian den Tiende og – og af af vor nuværende konge, men øh – det var bevæget – nogle bevægede dage der – og de kan slet – de kan slet ikke tænkes som – som vi oplevede dem det gang.