Den sociale konstruktion af idéer: en multimodal interaktionsanalytisk undersøgelse af hvordan idéer skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Standard

Den sociale konstruktion af idéer : en multimodal interaktionsanalytisk undersøgelse af hvordan idéer skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater. / Due, Brian Lystgaard.

Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2012. 315 p.

Research output: Book/ReportPh.D. thesisResearch

Harvard

Due, BL 2012, Den sociale konstruktion af idéer: en multimodal interaktionsanalytisk undersøgelse af hvordan idéer skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

APA

Due, B. L. (2012). Den sociale konstruktion af idéer: en multimodal interaktionsanalytisk undersøgelse af hvordan idéer skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Due BL. Den sociale konstruktion af idéer: en multimodal interaktionsanalytisk undersøgelse af hvordan idéer skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2012. 315 p.

Author

Due, Brian Lystgaard. / Den sociale konstruktion af idéer : en multimodal interaktionsanalytisk undersøgelse af hvordan idéer skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2012. 315 p.

Bibtex

@phdthesis{33ebdbd80a5248a1954da4965ffee069,
title = "Den sociale konstruktion af id{\'e}er: en multimodal interaktionsanalytisk unders{\o}gelse af hvordan id{\'e}er skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater",
abstract = "Denne afhandling handler om hvordan deltagere ved id{\'e}udviklingsm{\o}der i danske organisationer udvikler nye id{\'e}er. Datagrundlaget i afhandlingen er elleve filmede m{\o}der fra tre danske organisationers kommunikationsafdelinger. Afhandlingen har fokus p{\aa} hvordan id{\'e}er skabes i detaljen n{\aa}r deltagere interagerer tur efter tur og ved hj{\ae}lp af multimodale ressourcer s{\aa}som brug af kroppen og artefakter i rummet. Dette fokus p{\aa} id{\'e}udvikling er underbelyst i den eksisterende litteratur om innovation og kreativitet. F{\aa} har unders{\o}gt i detaljen hvordan id{\'e}er skabes i specifikke situationer hvor medarbejdere interagerer. Afhandlingen tilbyder her en mere pr{\ae}cis og detaljeret beskrivelse af hvordan id{\'e}er skabes. Dette sker med s{\ae}rligt fokus p{\aa} to sammenh{\ae}ngende forskningssp{\o}rgsm{\aa}l: Hvordan id{\'e}er skabes i medgang, dvs. n{\aa}r andre deltagere affilierer med id{\'e}frems{\ae}tteren og den fremsatte id{\'e}, og hvordan id{\'e}er skabes i modgang, dvs. n{\aa}r andre deltagere disaffilierer med id{\'e}frems{\ae}tteren og den fremsatte id{\'e}. Det konkluderes at udvikling af id{\'e}er er en kompleks, sekventielt udfoldet og multimodalt betinget social proces der ikke handler om at overf{\o}re information (som antaget i mange kreativitetsteorier og den klassiske transmissions-kommunikationsmodel), men om at samskabe id{\'e}er ved hj{\ae}lp af en r{\ae}kke semiotiske in situ-ressourcer. Afhandlingen bidrager derp{\aa} med en helt ny metodologisk tilgang til at studere innovationens f{\o}rste kaotiske kreative fase hvor deltagere skaber id{\'e}er. Det indeb{\ae}rer udviklingen af en s{\ae}rlig multimodal analysemodel (Multimodal Interaktionsanalyse) der tager h{\o}jde for deltagernes lokale produktion af mening.",
author = "Due, {Brian Lystgaard}",
year = "2012",
month = nov,
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Den sociale konstruktion af idéer

T2 - en multimodal interaktionsanalytisk undersøgelse af hvordan idéer skabes socialt via deltageres disaffilierende eller affilierende responsformater

AU - Due, Brian Lystgaard

PY - 2012/11

Y1 - 2012/11

N2 - Denne afhandling handler om hvordan deltagere ved idéudviklingsmøder i danske organisationer udvikler nye idéer. Datagrundlaget i afhandlingen er elleve filmede møder fra tre danske organisationers kommunikationsafdelinger. Afhandlingen har fokus på hvordan idéer skabes i detaljen når deltagere interagerer tur efter tur og ved hjælp af multimodale ressourcer såsom brug af kroppen og artefakter i rummet. Dette fokus på idéudvikling er underbelyst i den eksisterende litteratur om innovation og kreativitet. Få har undersøgt i detaljen hvordan idéer skabes i specifikke situationer hvor medarbejdere interagerer. Afhandlingen tilbyder her en mere præcis og detaljeret beskrivelse af hvordan idéer skabes. Dette sker med særligt fokus på to sammenhængende forskningsspørgsmål: Hvordan idéer skabes i medgang, dvs. når andre deltagere affilierer med idéfremsætteren og den fremsatte idé, og hvordan idéer skabes i modgang, dvs. når andre deltagere disaffilierer med idéfremsætteren og den fremsatte idé. Det konkluderes at udvikling af idéer er en kompleks, sekventielt udfoldet og multimodalt betinget social proces der ikke handler om at overføre information (som antaget i mange kreativitetsteorier og den klassiske transmissions-kommunikationsmodel), men om at samskabe idéer ved hjælp af en række semiotiske in situ-ressourcer. Afhandlingen bidrager derpå med en helt ny metodologisk tilgang til at studere innovationens første kaotiske kreative fase hvor deltagere skaber idéer. Det indebærer udviklingen af en særlig multimodal analysemodel (Multimodal Interaktionsanalyse) der tager højde for deltagernes lokale produktion af mening.

AB - Denne afhandling handler om hvordan deltagere ved idéudviklingsmøder i danske organisationer udvikler nye idéer. Datagrundlaget i afhandlingen er elleve filmede møder fra tre danske organisationers kommunikationsafdelinger. Afhandlingen har fokus på hvordan idéer skabes i detaljen når deltagere interagerer tur efter tur og ved hjælp af multimodale ressourcer såsom brug af kroppen og artefakter i rummet. Dette fokus på idéudvikling er underbelyst i den eksisterende litteratur om innovation og kreativitet. Få har undersøgt i detaljen hvordan idéer skabes i specifikke situationer hvor medarbejdere interagerer. Afhandlingen tilbyder her en mere præcis og detaljeret beskrivelse af hvordan idéer skabes. Dette sker med særligt fokus på to sammenhængende forskningsspørgsmål: Hvordan idéer skabes i medgang, dvs. når andre deltagere affilierer med idéfremsætteren og den fremsatte idé, og hvordan idéer skabes i modgang, dvs. når andre deltagere disaffilierer med idéfremsætteren og den fremsatte idé. Det konkluderes at udvikling af idéer er en kompleks, sekventielt udfoldet og multimodalt betinget social proces der ikke handler om at overføre information (som antaget i mange kreativitetsteorier og den klassiske transmissions-kommunikationsmodel), men om at samskabe idéer ved hjælp af en række semiotiske in situ-ressourcer. Afhandlingen bidrager derpå med en helt ny metodologisk tilgang til at studere innovationens første kaotiske kreative fase hvor deltagere skaber idéer. Det indebærer udviklingen af en særlig multimodal analysemodel (Multimodal Interaktionsanalyse) der tager højde for deltagernes lokale produktion af mening.

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Den sociale konstruktion af idéer

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

ER -

ID: 41982926