Ansvar for egen egn? Kulturhistoriske perspektiver på regionalt udviklingsarbejde

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Standard

Ansvar for egen egn? Kulturhistoriske perspektiver på regionalt udviklingsarbejde. / Høst, Jeppe Engset; Larsen, Sille Radoor.

I: Tidsskriftet Kulturstudier, 10.07.2016.

Publikation: Bidrag til tidsskriftTidsskriftartikelForskningfagfællebedømt

Harvard

Høst, JE & Larsen, SR 2016, 'Ansvar for egen egn? Kulturhistoriske perspektiver på regionalt udviklingsarbejde', Tidsskriftet Kulturstudier. <http://tidsskriftetkulturstudier.dk/tidsskriftet/vol2016/1-juli/ansvar-for-egen-egn/>

APA

Høst, J. E., & Larsen, S. R. (2016). Ansvar for egen egn? Kulturhistoriske perspektiver på regionalt udviklingsarbejde. Tidsskriftet Kulturstudier. http://tidsskriftetkulturstudier.dk/tidsskriftet/vol2016/1-juli/ansvar-for-egen-egn/

Vancouver

Høst JE, Larsen SR. Ansvar for egen egn? Kulturhistoriske perspektiver på regionalt udviklingsarbejde. Tidsskriftet Kulturstudier. 2016 jul. 10.

Author

Høst, Jeppe Engset ; Larsen, Sille Radoor. / Ansvar for egen egn? Kulturhistoriske perspektiver på regionalt udviklingsarbejde. I: Tidsskriftet Kulturstudier. 2016.

Bibtex

@article{bb64b868da8c49708c2cba43b27a9d0b,
title = "Ansvar for egen egn?: Kulturhistoriske perspektiver p{\aa} regionalt udviklingsarbejde",
abstract = "Udviklingen i de danske yderomr{\aa}der debatteres intensivt i disse {\aa}r. Som vi vil vise i denne artikel, er fors{\o}g p{\aa} udvikling af yderomr{\aa}der ikke noget entydigt nyt. Flere steder i landet blev der allerede forud for egnsudviklingsloven i 1958 iv{\ae}rksat en r{\ae}kke lokale og regionale initiativer, som skulle skabe v{\ae}kst og udvikling i yderomr{\aa}derne. I artiklen unders{\o}ger vi, to danske yderomr{\aa}der, Nordvestjylland og Lolland-Falster, med henblik p{\aa} at diskutere ”udviklingsarbejdet” som et kulturhistorisk f{\ae}nomen i tid og rum. Artiklen viser, hvordan private interessenter og kommunale myndigheder – dengang som nu – er engageret i at bevare og fremtidssikre deres by, omr{\aa}de og livsgrundlag, og hvordan foruds{\ae}tningerne for ”det gode liv” i yderomr{\aa}derne hele tiden fors{\o}ges skabt i relation til det omgivende samfund. Et tilbagevendende sp{\o}rgsm{\aa}l er derfor, hvordan skiftende offentlige myndigheder har forholdt sig til regional udvikling og gjort ”det gode liv” i yderomr{\aa}derne til en integreret del af det statslige ansvarsomr{\aa}de?",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Regional udvikling, Landdistrikter, Egnsudvikling, Industrisamfund",
author = "H{\o}st, {Jeppe Engset} and Larsen, {Sille Radoor}",
year = "2016",
month = jul,
day = "10",
language = "Dansk",
journal = "Kulturstudier",
issn = "1904-5352",
publisher = "Dansk Historisk F{\ae}llesr{\aa}d & Foreningen Danmarks Folkeminder",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Ansvar for egen egn?

T2 - Kulturhistoriske perspektiver på regionalt udviklingsarbejde

AU - Høst, Jeppe Engset

AU - Larsen, Sille Radoor

PY - 2016/7/10

Y1 - 2016/7/10

N2 - Udviklingen i de danske yderområder debatteres intensivt i disse år. Som vi vil vise i denne artikel, er forsøg på udvikling af yderområder ikke noget entydigt nyt. Flere steder i landet blev der allerede forud for egnsudviklingsloven i 1958 iværksat en række lokale og regionale initiativer, som skulle skabe vækst og udvikling i yderområderne. I artiklen undersøger vi, to danske yderområder, Nordvestjylland og Lolland-Falster, med henblik på at diskutere ”udviklingsarbejdet” som et kulturhistorisk fænomen i tid og rum. Artiklen viser, hvordan private interessenter og kommunale myndigheder – dengang som nu – er engageret i at bevare og fremtidssikre deres by, område og livsgrundlag, og hvordan forudsætningerne for ”det gode liv” i yderområderne hele tiden forsøges skabt i relation til det omgivende samfund. Et tilbagevendende spørgsmål er derfor, hvordan skiftende offentlige myndigheder har forholdt sig til regional udvikling og gjort ”det gode liv” i yderområderne til en integreret del af det statslige ansvarsområde?

AB - Udviklingen i de danske yderområder debatteres intensivt i disse år. Som vi vil vise i denne artikel, er forsøg på udvikling af yderområder ikke noget entydigt nyt. Flere steder i landet blev der allerede forud for egnsudviklingsloven i 1958 iværksat en række lokale og regionale initiativer, som skulle skabe vækst og udvikling i yderområderne. I artiklen undersøger vi, to danske yderområder, Nordvestjylland og Lolland-Falster, med henblik på at diskutere ”udviklingsarbejdet” som et kulturhistorisk fænomen i tid og rum. Artiklen viser, hvordan private interessenter og kommunale myndigheder – dengang som nu – er engageret i at bevare og fremtidssikre deres by, område og livsgrundlag, og hvordan forudsætningerne for ”det gode liv” i yderområderne hele tiden forsøges skabt i relation til det omgivende samfund. Et tilbagevendende spørgsmål er derfor, hvordan skiftende offentlige myndigheder har forholdt sig til regional udvikling og gjort ”det gode liv” i yderområderne til en integreret del af det statslige ansvarsområde?

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Regional udvikling

KW - Landdistrikter

KW - Egnsudvikling

KW - Industrisamfund

M3 - Tidsskriftartikel

JO - Kulturstudier

JF - Kulturstudier

SN - 1904-5352

ER -

ID: 163957137