Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme": Spædbørnspleje og -ernæring i Danmark 1950-2010

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Standard

Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme" : Spædbørnspleje og -ernæring i Danmark 1950-2010. / Klahn, Ida Rosenstand.

København : Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2013. 269 s.

Publikation: Bog/antologi/afhandling/rapportPh.d.-afhandlingForskning

Harvard

Klahn, IR 2013, Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme": Spædbørnspleje og -ernæring i Danmark 1950-2010. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, København.

APA

Klahn, I. R. (2013). Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme": Spædbørnspleje og -ernæring i Danmark 1950-2010. Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet.

Vancouver

Klahn IR. Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme": Spædbørnspleje og -ernæring i Danmark 1950-2010. København: Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2013. 269 s.

Author

Klahn, Ida Rosenstand. / Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme" : Spædbørnspleje og -ernæring i Danmark 1950-2010. København : Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet, 2013. 269 s.

Bibtex

@phdthesis{3edbb3bd8ffd48f6b3e8c8409af840bf,
title = "Fra {"}Ro, Renlighed og Regelm{\ae}ssighed{"} til {"}Barnets naturlige rytme{"}: Sp{\ae}db{\o}rnspleje og -ern{\ae}ring i Danmark 1950-2010",
abstract = "Nyere medicinske studier peger p{\aa}, at nogle af de p{\aa}virkninger et individ uds{\ae}ttes for tidligt i livet kan have betydning for dets senere sundhed. For at f{\aa} en st{\o}rre viden om hvilke p{\aa}virkninger sp{\ae}db{\o}rn har v{\ae}ret udsat for hvorn{\aa}r, har denne afhandling unders{\o}gt sp{\o}rgsm{\aa}let om, hvordan de danske offentlige myndigheder har handlet for at g{\o}re sp{\ae}db{\o}rn sunde i perioden 1950-2010. Hovedv{\ae}gten er lagt p{\aa} ern{\ae}ringsr{\aa}dgivningen og p{\aa}, hvorvidt der er blevet givet konkrete r{\aa}d, der kan have haft betydning for b{\o}rnenes senere risiko for at udvikle fedme. Afhandlingen best{\aa}r af tre delanalyser: En analyse af sundhedsr{\aa}dgivningen, en analyse af paradigmeskiftet inden for sp{\ae}db{\o}rnsern{\ae}ring som indtraf i 1970'erne og en analyse af nogle af sundhedsplejerskernes bes{\o}g ude i hjemmene. Et af unders{\o}gelsens vigtigsteresultater er, at selve problematiseringen af et barns st{\o}rrelse kunne f{\o}re til, at der blev givet r{\aa}d om andre ern{\ae}ringsformer end amning, som Sundhedsstyrelsen b{\aa}de den gang og nu anbefaler som den bedste for et sp{\ae}dbarn.",
keywords = "Det Humanistiske Fakultet, Sp{\ae}db{\o}rnspleje",
author = "Klahn, {Ida Rosenstand}",
year = "2013",
month = may,
language = "Dansk",
publisher = "Det Humanistiske Fakultet, K{\o}benhavns Universitet",
address = "Danmark",

}

RIS

TY - BOOK

T1 - Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme"

T2 - Spædbørnspleje og -ernæring i Danmark 1950-2010

AU - Klahn, Ida Rosenstand

PY - 2013/5

Y1 - 2013/5

N2 - Nyere medicinske studier peger på, at nogle af de påvirkninger et individ udsættes for tidligt i livet kan have betydning for dets senere sundhed. For at få en større viden om hvilke påvirkninger spædbørn har været udsat for hvornår, har denne afhandling undersøgt spørgsmålet om, hvordan de danske offentlige myndigheder har handlet for at gøre spædbørn sunde i perioden 1950-2010. Hovedvægten er lagt på ernæringsrådgivningen og på, hvorvidt der er blevet givet konkrete råd, der kan have haft betydning for børnenes senere risiko for at udvikle fedme. Afhandlingen består af tre delanalyser: En analyse af sundhedsrådgivningen, en analyse af paradigmeskiftet inden for spædbørnsernæring som indtraf i 1970'erne og en analyse af nogle af sundhedsplejerskernes besøg ude i hjemmene. Et af undersøgelsens vigtigsteresultater er, at selve problematiseringen af et barns størrelse kunne føre til, at der blev givet råd om andre ernæringsformer end amning, som Sundhedsstyrelsen både den gang og nu anbefaler som den bedste for et spædbarn.

AB - Nyere medicinske studier peger på, at nogle af de påvirkninger et individ udsættes for tidligt i livet kan have betydning for dets senere sundhed. For at få en større viden om hvilke påvirkninger spædbørn har været udsat for hvornår, har denne afhandling undersøgt spørgsmålet om, hvordan de danske offentlige myndigheder har handlet for at gøre spædbørn sunde i perioden 1950-2010. Hovedvægten er lagt på ernæringsrådgivningen og på, hvorvidt der er blevet givet konkrete råd, der kan have haft betydning for børnenes senere risiko for at udvikle fedme. Afhandlingen består af tre delanalyser: En analyse af sundhedsrådgivningen, en analyse af paradigmeskiftet inden for spædbørnsernæring som indtraf i 1970'erne og en analyse af nogle af sundhedsplejerskernes besøg ude i hjemmene. Et af undersøgelsens vigtigsteresultater er, at selve problematiseringen af et barns størrelse kunne føre til, at der blev givet råd om andre ernæringsformer end amning, som Sundhedsstyrelsen både den gang og nu anbefaler som den bedste for et spædbarn.

KW - Det Humanistiske Fakultet

KW - Spædbørnspleje

M3 - Ph.d.-afhandling

BT - Fra "Ro, Renlighed og Regelmæssighed" til "Barnets naturlige rytme"

PB - Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet

CY - København

ER -

ID: 46845049