Styr dine følelser! En affektiv vending

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Standard

Styr dine følelser! En affektiv vending. / Frederiksen, Mons Bissenbakker.

I affekt: Skam, jubel og frygt som analysestrategi . red. / Mons Bissenbakker Frederiksen; Michael Nebeling Petersen. 1. udg. København : Varia, Center for Kvinde- og kønsforskning, 2012. s. 4-18 (varia, Bind Vol. 9).

Publikation: Bidrag til bog/antologi/rapportBidrag til bog/antologiForskning

Harvard

Frederiksen, MB 2012, Styr dine følelser! En affektiv vending. i MB Frederiksen & M Nebeling Petersen (red), I affekt: Skam, jubel og frygt som analysestrategi . 1 udg, Varia, Center for Kvinde- og kønsforskning, København, varia, bind Vol. 9, s. 4-18. <https://koensforskning.ku.dk/varia/Iaffekt.pdf/>

APA

Frederiksen, M. B. (2012). Styr dine følelser! En affektiv vending. I M. B. Frederiksen, & M. Nebeling Petersen (red.), I affekt: Skam, jubel og frygt som analysestrategi (1 udg., s. 4-18). Varia, Center for Kvinde- og kønsforskning. varia Bind Vol. 9 https://koensforskning.ku.dk/varia/Iaffekt.pdf/

Vancouver

Frederiksen MB. Styr dine følelser! En affektiv vending. I Frederiksen MB, Nebeling Petersen M, red., I affekt: Skam, jubel og frygt som analysestrategi . 1 udg. København: Varia, Center for Kvinde- og kønsforskning. 2012. s. 4-18. (varia, Bind Vol. 9).

Author

Frederiksen, Mons Bissenbakker. / Styr dine følelser! En affektiv vending. I affekt: Skam, jubel og frygt som analysestrategi . red. / Mons Bissenbakker Frederiksen ; Michael Nebeling Petersen. 1. udg. København : Varia, Center for Kvinde- og kønsforskning, 2012. s. 4-18 (varia, Bind Vol. 9).

Bibtex

@inbook{742f8c887148404ba6af23a9e3bd2ebb,
title = "Styr dine f{\o}lelser!: En affektiv vending",
abstract = "N{\ae}rv{\ae}rende udgivelse s{\ae}tter fokus p{\aa} f{\o}lelser som f{\ae}nomen og som genstand for analyse. Den placerer sig dermed inden for den forskningsm{\ae}ssige tendens, som er blevet kaldt “Den affektive vending”, og som har en s{\ae}rlig historisk og filosofisk forbindelse til k{\o}nsforskning. Begreber som f{\o}lelse og affekt skriver sig s{\aa}ledes ind i k{\o}nsforskningens diskussion om forholdet mellem essentialisme og konstruktivisme. Men den historiske og begrebsm{\ae}ssige forbindelse mellem k{\o}n, f{\o}lelser og det private kan ogs{\aa} vise sig at f{\aa} betydning for de m{\aa}der, som politiske debatter – fx om asylpolitik og sexarbejde – former sig p{\aa}.",
author = "Frederiksen, {Mons Bissenbakker}",
year = "2012",
month = may,
day = "15",
language = "Dansk",
series = "varia",
publisher = "Varia, Center for Kvinde- og k{\o}nsforskning",
pages = "4--18",
editor = "Frederiksen, {Mons Bissenbakker } and {Nebeling Petersen}, {Michael }",
booktitle = "I affekt",
edition = "1",

}

RIS

TY - CHAP

T1 - Styr dine følelser!

T2 - En affektiv vending

AU - Frederiksen, Mons Bissenbakker

PY - 2012/5/15

Y1 - 2012/5/15

N2 - Nærværende udgivelse sætter fokus på følelser som fænomen og som genstand for analyse. Den placerer sig dermed inden for den forskningsmæssige tendens, som er blevet kaldt “Den affektive vending”, og som har en særlig historisk og filosofisk forbindelse til kønsforskning. Begreber som følelse og affekt skriver sig således ind i kønsforskningens diskussion om forholdet mellem essentialisme og konstruktivisme. Men den historiske og begrebsmæssige forbindelse mellem køn, følelser og det private kan også vise sig at få betydning for de måder, som politiske debatter – fx om asylpolitik og sexarbejde – former sig på.

AB - Nærværende udgivelse sætter fokus på følelser som fænomen og som genstand for analyse. Den placerer sig dermed inden for den forskningsmæssige tendens, som er blevet kaldt “Den affektive vending”, og som har en særlig historisk og filosofisk forbindelse til kønsforskning. Begreber som følelse og affekt skriver sig således ind i kønsforskningens diskussion om forholdet mellem essentialisme og konstruktivisme. Men den historiske og begrebsmæssige forbindelse mellem køn, følelser og det private kan også vise sig at få betydning for de måder, som politiske debatter – fx om asylpolitik og sexarbejde – former sig på.

M3 - Bidrag til bog/antologi

T3 - varia

SP - 4

EP - 18

BT - I affekt

A2 - Frederiksen, Mons Bissenbakker

A2 - Nebeling Petersen, Michael

PB - Varia, Center for Kvinde- og kønsforskning

CY - København

ER -

ID: 38106199