28. september 2015

Nye publikationer tredje kvartal 2015

"Journalist i praktik" ved Gitte Gravengaard (INSS) og Lene Rimestad (SDU)
"Journalist i praktik" er baseret på Praktikantundersøgelsen, hvor de to forskere har fulgt journalistpraktikanter i deres et års praktikperiode. Bogen er en lærebog, som kan anvendes i undervisningen af studerende, som skal i praktik.
Samtidig med bogen udgiver Gravengaard og Rimestad hjemmesiden http://praktikantvejleder.dk, som henvender sig til praktikantvejledere i virksomhederne og til underviserne på uddannelsesinstitutionerne. Her findes en række input og gode råd til at sikre, at praktikanter lærer mest muligt i deres praktik. Læs mere om bogen på forlaget Samfundlitteraturs hjemmeside.

”Genre and… Copenhagen Studies in Genre 2” ved Sune Auken, Palle Schantz Lauridsen og Anders Juhl Rasmussen (eds) 
Forlaget Ekbátana står bag udgivelsen, som rummer 13 artikler, der behandler genrebegrebet og genrer i æstetiske, sproglige og kulturelle ytringer. Læs mere om antologien her.

”Medieanalyse” ved Erik Svendsen (Dansk, RUC) og Palle Schantz Lauridsen (INSS)
 Den 25. september udkom bogen MEDIEANALYSE på Forlaget Samfundslitteratur. Blandt bidragyderne er Gitte Gravengaard og Mogens Olesen, lektorer ved INSS.
Indhold: 1. Medieanalyse - på flere måder // 2. Genre // 3. Mediehistorie og kontekst //
 4. Harry Potter som transmedia storytelling // 5. Pressen - fra bladhus til mediehus // 6. Fotografi - spor af virkelighed og vision // 7. Film - realisme, genrer og kontekst // 8. Dokumentaren - kreative bearbejdninger af virkeligheden // 9. Reklame - tegn, kultur og overtalelse // 10. Radio - lyden af fællesskab og intimitet // 11. Tv - fra broadcasting til streaming // 12. Digitale tekster - analyse af websteder // 13. Bloggen som socialt medie - deltagelse, diskurs og affekt // 14. Spilkultur - analyse af computerspil som deltagelsesorienterede handlingsstrukturer // 15. Digitale kontekster.  

"Fighters, Girls and Other Identities Sociolinguistics in a Martial Arts Club" ved Lian Malai Madsen
Den 15. august udkom Lian Malai Madsens bog på forlaget Channel View Publications Ltd / Multilingual Matters. Bogen bidrager til studiet af samtidige sociolingvistiske processer og identitetspraksisser gennem analyser af unges deltagelse og interaktion i en kampsportsklub. En anmelder betegner bogen som en ”sociolingvistisk forklaring af de identitetspolitikker som unge udfolder” og en forklaring som går imod ”de populære beskrivelser af sociale forskelle og som viser hvordan diversitet er mere heterogen end vi typisk forestiller os.” Find flere oplysninger og anmeldelser på forlagets hjemmeside

”Brillante brevskrivere” ved John Chr. Jørgensen
Lektor emeritus John Chr. Jørgensen leverer i bogen en analyse af Karen Blixens og H.C. Andersens breve, der åbner for nye indgange til de to forfatterskaber. Bogen er udgivet af forlaget Underskoven.

"Vildfugl og verdensborger - Tretten fortællinger om Estrid Ott og hendes tid" ved Lotte Thrane
Lektor emerita Lotte Thranes bog blev udgivet af forlaget U Press den 4. september og er omtalt i Politiken den 13. september 2015, Weekendavisen den 4. september 2015, DR, P1 Eftermiddag 15. sep. 2015, kl. 15:26.  

"Mentalisering fremmer forståelsen" artikel ved Christina Fogtmann
Artiklen er udkommet i Dansk Magisterforenings Fagligt Forum i forlængelse af Fogtmanns bog Forståelsens psykologi - mentalisering i teori og praksis, der udkom på forlaget samfundslitteratur for et år siden.

"Gennem gyngende landskaber. Rejser, kunst og mennesker – personlige essays 1925-67" ved Hans Hertel
Professor emeritus Hans Hertel har afsluttet mange års forskning i Poul Henningsens forfatterskab med udgivelse af antologien, hvoraf de fleste tekster ikke tidligere har foreligget i bogform eller på tryk. Bogen er udkommet på Gyldendal. Presseomtaler: DR, P1 Eftermiddag 15. sep. 2015, kl. 15:05 og Politiken 16. sep.