Ålegræs på dybt vand? et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Standard

Ålegræs på dybt vand? et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne. / Baaner, Lasse; Stoltenborg, Trine B.

In: Tidsskrift for Miljø, Vol. 2011, No. 2, 2011, p. 54-59.

Research output: Contribution to journalJournal articleResearchpeer-review

Harvard

Baaner, L & Stoltenborg, TB 2011, 'Ålegræs på dybt vand? et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne', Tidsskrift for Miljø, vol. 2011, no. 2, pp. 54-59.

APA

Baaner, L., & Stoltenborg, T. B. (2011). Ålegræs på dybt vand? et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne. Tidsskrift for Miljø, 2011(2), 54-59.

Vancouver

Baaner L, Stoltenborg TB. Ålegræs på dybt vand? et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne. Tidsskrift for Miljø. 2011;2011(2):54-59.

Author

Baaner, Lasse ; Stoltenborg, Trine B. / Ålegræs på dybt vand? et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne. In: Tidsskrift for Miljø. 2011 ; Vol. 2011, No. 2. pp. 54-59.

Bibtex

@article{40cfab7a44174b558a7ae55911623d74,
title = "{\AA}legr{\ae}s p{\aa} dybt vand?: et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne",
abstract = "Dybden, som vandplanten {\aa}legr{\ae}s gror p{\aa}, anvendes i Danmark til at udtrykke kvaliteten af vandmilj{\o}et. Vandplanerne i h{\o}ring indeholder krav, der skal sikre, at {\aa}legr{\ae}sset udbredes til st{\o}rre vanddybder. {\AA}legr{\ae}ssets dybdeudbredelse kritiseres for ikke i tilstr{\ae}kkelig grad at give et retvisende billede af vandmilj{\o}et, og hvad forskellige p{\aa}virkninger af vandmilj{\o}etbetyder herfor. I denne artikel skitseres de processer og retlige rammer, der er med til at g{\o}re {\aa}legr{\ae}sset til s{\aa} vigtig en plante for landbruget som erhverv og for arealanvendelsen i Danmark.",
keywords = "Vandmilj{\o}, {\AA}legr{\ae}s, Vandrammedirektiv, Milj{\o}m{\aa}l, milj{\o}m{\aa}lslov, milj{\o}ret, Fjorde, Vandplaner, Kystvande",
author = "Lasse Baaner and Stoltenborg, {Trine B.}",
year = "2011",
language = "Dansk",
volume = "2011",
pages = "54--59",
journal = "Tidsskrift for Milj{\o}",
issn = "1603-8398",
publisher = "Dj{\o}f Forlag",
number = "2",

}

RIS

TY - JOUR

T1 - Ålegræs på dybt vand?

T2 - et biologisk og juridisk omdrejningspunkt for vandplanerne

AU - Baaner, Lasse

AU - Stoltenborg, Trine B.

PY - 2011

Y1 - 2011

N2 - Dybden, som vandplanten ålegræs gror på, anvendes i Danmark til at udtrykke kvaliteten af vandmiljøet. Vandplanerne i høring indeholder krav, der skal sikre, at ålegræsset udbredes til større vanddybder. Ålegræssets dybdeudbredelse kritiseres for ikke i tilstrækkelig grad at give et retvisende billede af vandmiljøet, og hvad forskellige påvirkninger af vandmiljøetbetyder herfor. I denne artikel skitseres de processer og retlige rammer, der er med til at gøre ålegræsset til så vigtig en plante for landbruget som erhverv og for arealanvendelsen i Danmark.

AB - Dybden, som vandplanten ålegræs gror på, anvendes i Danmark til at udtrykke kvaliteten af vandmiljøet. Vandplanerne i høring indeholder krav, der skal sikre, at ålegræsset udbredes til større vanddybder. Ålegræssets dybdeudbredelse kritiseres for ikke i tilstrækkelig grad at give et retvisende billede af vandmiljøet, og hvad forskellige påvirkninger af vandmiljøetbetyder herfor. I denne artikel skitseres de processer og retlige rammer, der er med til at gøre ålegræsset til så vigtig en plante for landbruget som erhverv og for arealanvendelsen i Danmark.

KW - Vandmiljø

KW - Ålegræs

KW - Vandrammedirektiv

KW - Miljømål

KW - miljømålslov

KW - miljøret

KW - Fjorde

KW - Vandplaner

KW - Kystvande

M3 - Tidsskriftartikel

VL - 2011

SP - 54

EP - 59

JO - Tidsskrift for Miljø

JF - Tidsskrift for Miljø

SN - 1603-8398

IS - 2

ER -

ID: 33021698