Kønsforsknings samling – Københavns Universitet

Forside > Bibliotek > Bibliotekets samlinger > Kønsforsknings samling

Centrale biblioteksbaser med faglitteratur
inden for kønsforskning samt nyttige links

KVINFO

Christians Brygge 3, 1219 Kbh K. - tlf.: +45 33 13 50 88
kvinfo.dk

Kvinfos bibliotek er et landsdækkende forsknings- og specialbibliotek. De registrerer, indsamler og formidler dansk og international kønsforskning.

På deres læsesal kan man få adgang til tidsskrifter (både danske og udenlandske), magasiner, nyhedsbreve samt adgang til Internet, danske og udenlandske databaser og CD-ROM. De udarbejder litteraturlister om specifikke emner, giver information om konferencer, møder og lign. i danske og udenlandske kønsforskningsmiljøer og formidler danske kvindelige eksperter inde for alle fagområder via databasen Kvinder på Linjen.

Bibliotekets samling består pt. af 18.000 titler, der er registreret i bibliotekskataloget. Det er muligt at låne bøgerne en måned (med sygesikringskortet som lånerkort).

NIKK

Nationella sekretariatet för genusforskning. Box 709, Se-405 30 Göteborg.
E-mail: nikk@nikk.gu.se

http://www.nikk.no/

Q-bibliotek er et virtuelt bibliotek for kvinde-, mande- og kønsforskning, der kan findes på NIKK's hjemmeside. Det er et samarbejde mellem forskellige kvinde- og kønsforskningsbiblioteker og arkiver i Norden. Formålet med Q-bibliotek er at øge synligheden og forbedre tilgængeligheden for kilderne til kønsforskning i Norden.

KILDEN

Norwegian Information and Documentation Centre for Women's Studies and Gender Research, Grensen 5, NO-0159 Oslo, tlf.: +47 22 24 09 35

www.kilden.forskningsradet.no/

KVINNSAM

Göteborg Universitetsbibliotek, PB 222, SE-405 30 Göteborg, tlf.: +46 31 16 37 97

Database under Kvinnohistoriske Samlingarna.
Kvinnsam

Onlinetidsskrifter

Feminist collections : a quarterly of women's studies resources
Udg. af: Madison, Wis : Women's Studies Librarian, University of Wisconsin System, 1980-
Indeholder nyheder og anmeldelser af trykte, AV og elektroniske ressourcer til brug for forskning og undervisning i kvindestudier.

Feminist periodicals : a current listing of contents
Udg. af: Madison, Wis : Women's Studies Librarian, University of Wisconsin System, 1981-
Fra Vol. 28, no. 1, 2008 kun online.
Indeholder tidsskrifter om racer, kunst, jura, sundhed og homoseksualitet til brug for forskning og undervisning i kvindestudier.