SoMeFamily – Sprog og Sociale Medier i Familien

På projektet SoMeFamily undersøger vi sociale mediers kommunikative funktioner i familien. Vi belyser dette gennem etnografiske observationer og analyser af forskellige familiemedlemmers hverdagssprogbrug på og omkring sociale medier.

Projektets data indsamles i ti familier, der er udvalgt på baggrund af tre måneders etnografi blandt unge i to gymnasieklasser i København. Gennem en analyse af, hvordan disse familier rent faktisk bruger og taler om sociale medier, undersøger projektet endvidere, hvordan sociale medier påvirker familiesocialisering – nærmere betegnet de sproglige og sociale aktiviteter og kulturer, der konstituerer en familie.

Projektet biddrager således med ny viden om, hvordan sociale medier påvirker måden at være familie på i dag. Denne viden er ikke kun relevant og vigtig for forskningen, men vil også kunne frembringe viden om familieliv generelt og kunne danne udgangspunkt for andre faggruppers diskussioner af brugen af sociale medier i familier.

Læs om projektet på DFF’s hjemmeside 

 

 

 

 

Deltagere

NavnTitelTelefonE-mail
Andreas Candefors StæhrLektor +45 353-35747E-mail
Astrid AgPostdoc +45 353-28486E-mail
Janus Spindler MøllerLektor +45 353-35742E-mail
Lian Malai MadsenLektor +45 353-28319E-mail
Marianne Haugaard HansenStuderende FU  E-mail
Thomas Rørbeck NørrebyPostdoc +45 353-35951E-mail

Støttet af

Projektet SoMeFamily løber i perioden 2018-2021 og er finansieret af Danmarks Frie Forskningsfond under Sapere Aude-ordningen.