9. maj 2016

Oldtidssagaernes første 2 bind er udkommet

Oldtidssagaerne, Bind 1 (224 sider) og bind 2 (176 sider). Oversat af Annette Lassen og Erik Skyum Nielsen. Gyldendal 2016. Køb via Saxo.com.

Oldtidssagaerne udkommer på Gyldendal 2016-2019 i otte bind med Annette Lassen som redaktør. Sagaerne i seriens otte bind handler blandt andet om kendte vikinger som Ragnar Lodbrog og Rolf Krake, dværge, bersærker og skjoldmøer, og serien indeholder alt fra sagaer med mange eddavers, tragiske beretninger om slægter som plages af en forbandelse, til raffinerede og kække sagaer i stil med Boccaccio og Chaucer.

Oldtidssagaerne oversættes af i alt fem oversættere: Kim Lembek, Erik Skyum-Nielsen, Peter Springborg, Rolf Stavnem og Annette Lassen. Der er tilknyttet et rådgivende udvalg som består af blandt andre Aðalheiður Guðmundsdóttir, Gottskálk Jensson, Rolf Stavnem, Matthew Driscoll og Merete Pryds Helle.

Oversættelsen sker på Annette Lassens initiativ. De illustreres af billedkunstneren Peter Brandes som til serien skaber nye træsnit. Peter Brandes layouter også bøgerne.

Følgende fonde takkes for at have gjort udgivelsen mulig: