Lydoptagelser og podcast
Podcastkanalen Lyd fra NorS bringer optagelser fra instituttet, typisk foredrag m.v. som er rettet mod et lidt bredere publikum end blot de allernærmeste fagfæller. Redaktionen udgøres af Bo Nissen Knudsen og Ruben Schachtenhaufen.
Kanalen kan høres via dit foretrukne podcast-program eller via:
Hvis du ikke kan finde kanalen ved at søge på "Lyd fra NorS" i dit podcast-program, kan du angive denne RSS-feed-adresse:
https://feeds.simplecast.com/K9hCptvd
(NB! Ny feed-adresse pr. oktober 2021!)
Ud over Lyd fra NorS har NorS-ansatte også gennem tiden bidraget til lydoptagelser på andre platforme. Et udvalg af dem kan findes her nedenfor.
Her kan du høre lektor Bent Fausings afskedsforelæsning på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab 31. januar 2019.
Forelæsningen byder på analytiske punktnedslag i billedmateriale fra de seneste år, med eksempler gående fra familiebilleder til digitale kampagnebilleder og portrætter af influencere. Bent Fausing søger dernæst at samle op og konkludere på sit arbejde gennem 45 år på Københavns Universitet, herunder hvordan han har formidlet og fået sin forskning ud.
Shakespeare-forsker og ekstern lektor Søs Haugaard diskuterer med litterat og lektor Erik Skyum Nielsen i denne udgave af Perspektiv.
Alle kender navnet på William Shakespeare, der nok er den mest berømte forfatter i verden. Hvordan kan en mand, der var søn af handskemageren i den lille by Stratford og gik på den lokale latinskole, opnå den status? Hvad skrev han om, og hvorfor læser vi ham stadig?
Kan man afgøre hvem der er ophavsmand- eller kvinde til et trusselsbrev? Og sender vi stadig lige så mange gammeldags trusselsbreve som før e-mailen blev opfundet? Lektor Tanya Karoli Christensen gæster serien 'Forbrydelse og Straf' på Heartbeats.dk for at fortælle om hvordan vi bedst skriver anonyme trusselsbreve. Hør interviewet på Heartbeats.dk
Hør podcasten fra debatarrangementet tirsdag d. 22. maj
Medvirkende: Marianne Stidsen – Christian Benne – Horace Engdahl – Lasse Horne Kjældgaard – Isak Winkel Holm – Natalie Kaas Pontoppidan.
Andet symposium om de første kvindelige forskere og kvindeforskere på KU, afholdt 17. november 2017. Symposiet bredet sig ud til andre fagområder, men fastholdt dobbeltheden: kvindelige forskere og kvindeforskere.
Lektor Erik Skyum-Nielsen har anmeldt klassikere og nye forfattere i 39 år i Information, og i denne podcast fra oktober 2017 med Rune Lykkeberg i studiet er projektet at give os alle tysk lyrik tilbage.
Fællesforelæsning for 2. semester danskstuderende på Københavns Universitet i foråret 2013 ved adjunkt Mogens Olesen: E-læring, et bud på fremtidens undervisning
Fællesforelæsning for 1. semester danskstuderende på Københavns Universitet i efteråret 2012 ved lektor John Tøndering: Almen fonetik (Indledning mangler).
Forelæsning fra 2012 af Johnny Kondrup ifm. hans tiltrædelse som professor: Det fremmede. Om den historiske betragtning af litteratur. Se omtale her
Forelæsning fra 2012 af Poul Behrendt ifm. hans tiltrædelse som adjungeret professor: Hvad er en forfatter?, Se omtale og pressemeddelelse.