13. september 2017

Introduktion til islændingesagaernes verden

Islandske sagaer

I 2014 udkom for første gang alle islændingesagaer nyoversat til dansk i et fembinds pragtværk på Saga Forlag. Nu udgiver Gyldendal efter aftale med Saga Forlag et udvalg af de nyoversatte sagaer i en serie moderne og prisvenlige bøger. Hvert bind er forsynet med forord, kort og register.

De tre første bind udgives i september 2017, de to næste følger i 2018, og sjette bind er klar på et endnu ikke fastlagt tidspunkt. Samtidig med de tre første udgives også en introduktion til islændingesagaerne skrevet af Annette Lassen, lektor ved Den Arnamagnæanske Samling. 

Køb Islændingesagaernes verden via gyldendal.dk

Islændingesagaerne er uden sidestykke i verdenslitteraturen og spiller en vigtig rolle som kilde til de gamle nordboers historie. Det er stort anlagte fortællinger med stærke persontegninger om livet blandt frie bønder på Island i vikingetiden i perioden fra ca. år 930 til år 1030. De fleste islændingesagaer følger en ung helts rejse til Norge, Danmark, Sverige, England, Irland eller steder endnu længere væk.

Annette Lassen var redaktør på den oprindelige danske udgave af det store fembindsværk og er også været redaktør på oversættelsen af Oldtidssagaerne. Hun har som ekstern redaktør også hovedansvaret for Gyldendals genudgivelsesserie. Islændingesagaernes verden indeholder blandt andet oplysninger om Islands litteratur i middelalderen, islændingesagaernes alder, tradition, fortælling og stil samt islændingesagaernes samfund, herunder religion, kærlighed og retsforhold.